Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
Klub Græse Bakkeby
Klub Græse Bakkeby
To piger med et puslespil i Klub Himmelblå

 

Computerspil

Vi har vores egen computercafe med PlayStation, 12 spillecomputere og 4 computere til internetbrug.Computercafeen er placeret centralt i klubben, så vi kan følge med og guide børnene i deres brug.

 

Hvorfor computere i Klubben?

I Klub Græse Bakkeby prioriterer vi, at der er en voksen omkring børnene, når de benytter computerne, både til spil og internet. Derved skaber vi et trygt miljø og kan guide børnene i deres mediebrug. Se Frederikssund Klubbernes mediepolitik.

 

  • Computere giver børn kompetencer
  • Computere giver børn mulighed for at kommunikere med andre
  • Computere er en del af børn og voksnes hverdag
  • Computere, og specielt Internettet, kan give børn indblik i andre kulturer
  • Computerspil samler børn og skaber fællesskaber
  • Computerspil lærer børn at træffe beslutninger og at samarbejde

Der er måske forældre, der vil indvende, at børnene jo bare kan sidde og spille computer derhjemme. Men i klubben kan børnene indgå i spilfællesskaber på tværs af klasser og børnegrupper.

 

Vores computercafe er et af de mest benyttede steder i klubben, både for drenge og piger, og vi oplever, at det giver grobund for rigtig mange fællesskaber.

Vi opfordrer derfor til, at børnene mødes i klubbens spilmiljø frem for at tage alene hjem og sidde bag deres egen skærm.

 

Internettet og sociale medier

I Klub Græse Bakkeby forholder vi os aktivt til børnenes brug af internettet. Vi spørger ind til, hvilke sider de besøger og går i dialog med dem, hvis vi finder deres brug grænseoverskridende.

 

Vi har ikke blokeret udvalgte hjemmesider, da vi mener, det er vigtigt, at børnene selv udvikler et ansvarligt forhold til internettet og lærer at sætte grænser og forholde sig etisk og kritisk til de digitale medier.

Når børnene færdes på de sociale medier som facebook, instagram, twitter mm, opfordrer vi til respektabel adfærd og tager det lige så alvorligt, som hvis børnene mødtes ansigt til ansigt.

 

Spil

I Klub Græse Bakkeby forholder vi os til PEGI vejledningen og har vores egen PEGI ambassadør, som har specialiseret sig i brugen af computerspil.

Udvalget af spil kan ske efter børnenes ønsker, men besluttes altid af klubbens medarbejdere ud fra pædagogiske kriterier. Vi forholder os aktivt til, hvad de enkelte spil tilbyder børnene i klubben.

 

Hvis I vil vide mere om computere, spil og PEGI vejledninger, er i velkomne til at kontakte os.

 

Medbragte bærbare/tablets m.v.

Børnene er velkomne til at medbringe egne bærbare computere, tablets, smartphones m.v. til at spille spil eller gå på nettet. Det sker dog på eget ansvar, og klubben har ikke mulighed for at garantere mod evt. skader på disse. Vi vil derfor opfordre jer som forældre til at tale med jeres børn om, hvorvidt det er en god ide at medbringe dem i klubben.

 

Vi understreger, at medbragte computere mv. ikke betyder, at børnene kan omgå regler for brug af   computere i klubben. Hvis et barn bruger uforholdsmæssigt meget tid på sin egen bærbare, vil klubbens personale tage fat om sagen, ofte ved at inddrage forældrene. Det er heller ikke tilladt at spille spil, som er forbudt på klubbens øvrige maskiner, selvom det sker på medbragte computer.

 

Hvad spiller børnene i klubben?

 

Counter Strike Source (Counter eller CS)

Et fps spil (first person shooter), hvor spillerne holdvis skal bekæmpe hinanden, enten som indsatsstyrker eller terrorister. Spillet bygger på præcision, taktik og samarbejde og er ofte blevet brugt i forbindelse med teambuilding, både for børn og voksne.

Grundet realismen i spillet har det fået PEGI mærkningen 16 år, men vi har i klubben valgt rent teknisk at fjerne blodet, så spillet virker meget mindre voldsomt og realistisk. Counter Strike spilles på klubbens Steam kontoer, som alle børn har adgang til i klubtiden.

Læs mere om CS-source:http://store.steampowered.com/app/240

 

League of Legends (LoL)

Et taktisk spil med små ”tegneserie” helte, der udkæmper slag i en fantasiverden. Hver lille helt har sine unikke egenskaber, og udfordringen ligger i at bruge disse på de rigtige tidspunkter, samtidig med at man arbejder sammen som et hold. Spillet er et udpræget holdspil med 3-5 deltagere på hvert hold. LoL er et gratis spil, men børnene skal have lavet deres egen konto for at spille.

Læs mere om LoL:http://eune.leagueoflegends.com

 

Minecraft

Et såkaldt sandkasse spil, hvor man kan opbygge verdener ud fra forhåndenværende råstoffer. Man kan skabe sin helt egen verden fra bunden af, eller man kan arbejde sammen med vennerne om at bygge og skabe den sammen. Børnene skal have deres egen konto for at spille Minecraft. Det koster et engangsbeløb på ca. 150kr.

Læs mere om Minecraft:http://www.minecraft.net

 

World of Warcraft (WoW)

Et online rollespil, hvor spilleren styrer sin helt igennem en verden af udfordringer. Spillet går ud på at bekæmpe monstre, udforske kontinenter og udføre missioner. Da det er et online spil, er der også mulighed for at agere med andre spillere, samarbejde om at nedbringe de farligste monstre eller spille sammen i en fast gruppe (kaldet et guild)

Børnene skal have deres egen konto for at spille WoW, som er et betalingsspil, hvor man betaler et månedligt beløb for at kunne spille.

Læs mere om WoW:http://eu.battle.net/wow/en

 

Trackmania

Et racerspil af den hurtige slags, hvor spillerne kører om kap i formel1- biler på et utal af forskellige baner. Det gælder om at klare banerne bedst, undgå uheld og derved få den bedste tid. Spillet er baseret på hurtige reflekser og præcision. Trackmania spilles på klubbens Steam kontoer, som alle børn har adgang til i klubtiden.

Læs mere om Trackmania:http://store.steampowered.com/app/11020

Selvbetjening

Find det hurtigt:

Nyheder

Kalender

Der er ingen kommende arrangementer

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Hverdagen-i-klubben/Computercafe